PUPPYCURSUS

In de fase dat je de pup in huis krijgt, (8 weken) staat de hond nog open voor allerlei ervaringen. Het is belangrijk dat je juist dan extra tijd vrijmaakt om je pup op te voeden. Deelname aan een puppy-cursus levert hier een belangrijke bijdrage aan.

De puppy-cursus wordt vaak ten onrechte onderschat, maar alles wat je in deze periode goed aanleert hoef je straks niet meer af te leren.

Home

weetjes

Je pup leert omgaan met andere honden en voor hem vreemde mensen. Er wordt een basis gelegd voor de oefeningen in gehoorzaamheid. We behandelen creatieve handigheidjes voor een bezoek aan een dierenarts of trimster. We geven je tips over verzorging, vlooien- en tekenbehandeling  en voeding. Ook besteden we veel aandacht aan het voorkomen en oplossen van ongewenst gedrag. Je wordt geadviseerd in problemen waarmee je te maken kunt krijgen, denk daarbij aan uitblijvende zindelijkheid, de hond zet overal zijn tanden in en graaft gaten in het mooie gazon etc. Kortom bij deze cursus word je ondersteund in het opvoeden van de pup.

Complete puppycursus (10 lessen van 1 uur):  € 110,-

aanmelden

Bij voorkeur telefonisch. Meld je tijdig aan als je direct met de 8 weken wilt starten.

start cursus

Er starten minimaal twee groepen per maand. De dag en het tijdstip is afhankelijk van vrijkomende uren.

deelname

Pups met een leeftijd vanaf 8 weken, mits ze een puppy-enting gehad hebben, mogen deelnemen aan deze cursus. De cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur.

gehoorzame huishond

De basis van gehoorzaamheid is het vertrouwen van je hond zien te winnen. Je gaat leren hoe je huishond jou als zijn vriend gaat zien. Hij weet dat als hij zich goed gedraagt beloond zal worden met een knuffel of iets lekkers. Zo ontstaat een goede band tussen baasje en huisdier.

Home

De basis

Gehoorzame huishond 1

Deze cursus is de basis voor de gehoorzaamheid.  Vanaf 16-19 weken komen de meeste honden in de pubertijd en behoort het vrijblijvende van de puppy-cursus tot het verleden. De hond kan geestelijk meer aan en moet gaan leren dat commando’s opgevolgd moeten worden. Honden met een leeftijd vanaf 4 maanden mogen deelnemen aan deze cursus, mits zij volledig geënt zijn.

De cursus bestaat uit 10 lessen van steeds 1 uur. Een certificaat van deelname krijg je wanneer er tenminste 7 lessen zijn gevolgd.In de cursus gehoorzame huishond 1 leert de hond onder andere aangelijnd volgen, zitten, liggen en staan op commando en niet het minst belangrijke,… te komen als je hem roept.

Complete cursus Gehoorzame huishond 1 (10 lessen van 1 uur):  € 130,-

 

aanmelden

Bij voorkeur telefonisch.
Als je er zeker van wilt zijn dat je aan de eerstvolgende cursus kunt deelnemen meld je dan minstens 3 weken van tevoren aan.

start cursus

De cursus gaat door als er minimaal twee groepen per maand aangemeld zijn. Dag en tijdstip is afhankelijk van vrijkomende uren.

deelname

Honden met een leeftijd vanaf 4 maanden mogen deelnemen aan deze cursus, mits zij volledig geënt zijn. De cursus bestaat uit 10 lessen van steeds 1 uur. Een certificaat van deelname krijg je wanneer er tenminste 7 lessen zijn gevolgd.

het vervolg

Gehoorzame huishond 2

Een vervolg op de cursus gehoorzame huishond 1. De oefeningen uit de cursus gehoorzame huishond 1 worden verder geperfectioneerd. Daarnaast komt in deze cursus onder andere aan de orde het volgen met riem aan de rechterkant van de begeleider. Dit is o.a. gewenst bij het winkelen en wanneer de hond naast de fiets of kinderwagen moet lopen. Ook trainen we het volgen zonder riem, bij de baas komen en weer terugsturen naar de plaats.

Complete cursus Gehoorzame huishond 2 (10 lessen van 1 uur):  € 130,-

aanmelden

Bij voorkeur telefonisch.
Houd er rekening mee dat het enkele weken kan duren voor er een nieuwe groep opstart.

start cursus

We werken met minimaal één groep per maand.
Dag en tijdstip is afhankelijk van vrijkomende uren.

deelname

Honden die de cursus gehoorzame huishond 1 bij H.O.C. Both succesvol afgerond hebben.
De cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur. Een certificaat van deelname krijg je wanneer er tenminste 7 lessen gevolgd zijn.

Individuele (gedrags-) begeleiding

Professionele hulp bij gedragsproblemen. Wij noemen het eerder corrigerend socialiseren. Als de communicatie tussen hond en baas niet goed is verlopen, of de hond een beetje eigenwijs is (elk ras heeft zijn eigenschappen tenslotte) dan kan dat vaak opgelost worden. Een goede analyse en ervaring in deze is belangrijk.

Home

Gedragsprobleem

Om verschillende redenen kun je kiezen voor individuele begeleiding. Dat is vaak bij een gedragsprobleem. De oplossing vergt vaak meer aandacht en een specifieke aanpak. Omdat het probleem vaak zo individueel is, kan er in een groepstraining onvoldoende aandacht aan worden besteed. Heb je bijvoorbeeld een hond die erg uitvalt naar andere honden, zul je eerst dit probleem onder controle moeten krijgen voor je met plezier kunt deelnemen aan een groepstraining. Daarnaast wil je het ongenoegen natuurlijk ook zo snel mogelijk oplossen.

Er hoeft niet altijd een probleem te zijn om aan individuele begeleiding te denken. Andere redenen kunnen zijn dat je geen mogelijkheid hebt om op een vast tijdstip te trainen, of toevallig geen 11 weken de tijd hebt in verband met een komende vakantie met de hond etc.

aanmelden

Telefonisch. We bespreken je wensen en inventariseren de toestand van je hond. Aan de hand daarvan stellen we een plan van aanpak op.

start opleiding

Direct; de dag en tijdstip is in overleg te bepalen.

deelname

Er is geen beperking voor wat betreft ras, probleem of leeftijd van de hond.
Begeleiding kan per les van 30 minuten of een blok van 6 lessen à 30 minuten.

Hondenopleidings Centrum

info:

Tel: 0416-278426 (voicemail)
Mob: 06-22066457
info@hocboth.nl
IBAN: NL28INGB0665675305