bewegen

We weten allemaal dat sport goed is voor lijf en leden. Een gezonde hond is een blije hond, die er mooi uitziet. Iedereen kan zien dat jij goed voor je trouwe vriend bent. Je krijgt er van jouw maatje een hoop dankbaarheid voor terug.

Home

agility
DE BASIS:

Agility (behendigheid) is op dit moment de meest populaire tak van hondensport. Het is de bedoeling dat de hond op aanwijzing van de begeleider een aantal hindernissen neemt, bijvoorbeeld een hoogtesprong, een tunnel of de wip. In eerste instantie leert de hond de individuele toestellen aan. Daarna wordt het aantal achtereenvolgens te nemen toestellen uitgebreid.

Aan het einde van de cursus kan de hond en de begeleider zelfstandig een eenvoudig parcours lopen.

Aanmelden: vanwege de grote belangstelling kan aan de beginnerscursus behendigheid alleen deelgenomen worden met een hond die ook de cursus gehoorzame huishond 2 bij  Hondenopleidingscentrum Both gevolgd heeft.

Complete cursus Behendigheid Basis (8 lessen van 1 uur):  € 100,-

AGILITY
gevorderd:

Zowel jij als je hond zijn reuze enthousiast en je wilt verder, wat is er nog meer? Behendigheid is veelzijdig en je raakt nooit uitgeleerd. In de vervolgcursus wordt de lengte van het parcours uitgebreid en zal de moeilijkheidsgraad toenemen. Omdat de begeleider qua snelheid bijna altijd de beperkende factor is, leer je om te wisselen zodat je zelf de kortste weg kunt lopen.

Door de toename van de moeilijkheidsgraad zul je steeds meer problemen op moeten lossen om de hond zo vloeiend mogelijk over het parcours te laten lopen. De doelstelling is om de hond in een zo kort mogelijke tijd foutloos van de start naar de finish te laten lopen. Als onderdeel van de training wordt er gemiddeld om de vijf weken een onderlinge wedstrijd gehouden welke deel uitmaakt van een jaarlijkse competitie

Aanmelden: Aan de training voor gevorderden behendigheid kan alleen deelgenomen worden als de hond de cursus behendigheid basis bij Hondenopleidingscentrum Both gevolgd heeft.

Deelname Behendigheid Gevorderd (per half jaar):  € 130,-

Treibball is in Nederland een nog jonge sport, die veel aan populariteit wint.

 

 

De uiteindelijke bedoeling van Treibball is dat de hond acht grote ballen, die in het midden van een groot veld liggen, één voor één in een goal duwt.

De baas geeft daarbij aanwijzingen en mag gebruik maken van stem, handgebaren en fluitsignalen.

 

 

TREIBBALL

Treibball is nauwelijks belastend voor honden. De sport is daarom geschikt voor zowel jonge dieren als honden op leeftijd. Zelfs honden met een lichamelijke beperking kunnen hun hart ophalen met Treibball.  Op jouw aanwijzingen moet de hond ( – afhankelijk van op welk niveau je bent – ) maximaal 8 vrolijk gekleurde gymballen van 60 cm. doorsnede, welke in een driehoek op het veld liggen, met de neus of poot in een goal drijven. Jij zelf staat in de goal en mag met handgebaren, stem, of fluitsignaal de hond aanwijzingen geven.

Treibball is plezier en training voor jullie allebei !!!

Hoopers

Spieren en brein, snelheid en geheugen: alle facetten van een gaaf spel. Hoopers is overgewaaid uit Amerika en heeft in korte tijd de harten van menig hondenliefhebber doen versnellen. Spanning ten top: neemt jouw hond het juiste parcours? Gaat hij op tijd links of rechts? Heeft hij in die korte tijd in de gaten hoe het steeds veranderend parcours loopt? Aan het eind wacht uiteraard een beloning en een dikke knuffel !!

Home

Hoopers

Hoopers is een leuke nieuwe hondensport en is geschikt voor elke hond en zijn baas. De hindernissen in hoopers vragen een minimale lichamelijke belasting. Het aanleren van de hindernissen gebeurt op basis van beloning. Voor de hond is deze sport zowel een fysieke als mentale uitdaging en van de baas wordt alleen wat meedenken verwacht.

De hindernissen bestaan uit “hoopers”: half ronde poortjes waaronder de hond doorloopt, “tunnels”: korte tunnels waar de hond doorheen moet lopen, tonnen en obstakels waar de hond omheen moet lopen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de hond het parcours zelfstandig aflegt op de aanwijzingen van zijn baas door middel van stem en lichaamstaal.

De baas blijft hierbij op één plaats staan, hoeft niet mee te rennen en bij gevorderde honden zelfs niet mee te lopen. Hoopers kan door zowel jonge honden als door oudere honden gedaan worden. Deze sport is ook leuk voor honden die door blessures niet meer deel kunnen nemen aan agility.

Ook Hoopers is “fun for two” !!

creatief trainen

Deze training is bedoeld voor cursisten die de gehoorzame huishond 1 & 2 succesvol hebben afgerond en willen blijven trainen met de hond. In deze gecombineerde cursus worden eerdere aangeleerde oefeningen uitgebreid en worden nieuwe oefeningen aangeleerd. Er zitten spel elementen in zoals bijv. neusballen, hoepelen met de hond, neus in andermans zaken steken enz.
Kortom, je werkt op een speelse wijze aan het onderhouden van de oefeningen, de conditie van
je hond, en blijft zelf ook nog in beweging.

fitness

Het drie-maal-daagse rondje om het park geeft natuurlijk niet voldoende competitie. Om zowel fysiek als mentaal goed in balans te blijven heeft met name een hond naast gezonde aandacht ook voldoende beweging nodig. We hebben daarom een fitness-programma opgesteld dat jouw hond mentaal en fysiek in de beste conditie houdt.

Home

FITNESS

Deze sport is geschikt voor alle honden. Door middel van deze oefeningen worden honden zich beter bewust van hun lichaam, trainen spieren en krijgen een betere balans tijdens het bewegen. Per combinatie wordt gekeken welke oefeningen het meest geschikt zijn voor jouw hond, zoals oefeningen voor het versterken van de spieren van de knie na een operatieve ingreep. Ook krijgen honden die behendigheid trainen een betere sprongkracht en hebben zo minder kans op blessures.
De fitness-oefeningen doen we met behulp van o.a. balansborden, balanskussens, paw-pods, peanuts en fitnessballen.

Oefeningen

De fitnessoefeningen doen we met behulp van balansborden, balanskussens, paw-pods, peanuts en fitnessballen.

Je hond krijgt een betere controle over zijn lichaam en sterkere spieren zodat er minder blessures ontstaan.

POSITIEF

We trainen positief:

De hond moet zelf meedenken over hoe hij zijn beloning gaat verdienen. Dit vergt ook veel mentale inspanning waardoor hond en baas moe, maar voldaan naar huis gaan.

Voor elke hond

We trainen in kleine groepen. Per combinatie wordt gekeken welke oefeningen het meest geschikt zijn voor jouw hond. Cursisten die met hun hond fitness-trainen bereiken betere sprongkracht, minder kans op blessures en krijgen een sterkere band met de hond.

Hondenopleidings Centrum

info:

Tel: 0416-278426 (voicemail)
Mob: 06-22066457
info@hocboth.nl
IBAN: NL28INGB0665675305